Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2017.09.25

„Alluring India 2017” Divatbemutató

Képtalálat a következőre: „„Alluring India 2017” Divatbemutató”

 

Az India függetlenségének 70. évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozat részeként az Indiai Nagykövetség VinayGupta úrral, a Gait-N-Grace ügyvezető igazgatójával együttműködve „Alluring India 2017” néven színpadra állított egy egyedülálló divatbemutatót a tradicionális és fúziós indiai divat legszebb darabjaiból. A Nagykövetség történetében először élő Instagram közvetítés kísérte az általuk megrendezett eseményt.

Az eseményt egy csillogó ünnepség keretén belül Őexc. RahulChhabra, India magyarországi nagykövete nyitotta meg szeptember 21-én este a Bálnában. A rendezvényen részt vett Dr. Medgyessy Péter, volt miniszterelnök úr, Dr. Sipos Sándor, az Ázsiai és Csendes-óceáni Főosztály főosztályvezetője, Dr. Pana Petra, külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, Habsburg György, utazó nagykövet, az egykori uralkodói dinasztia tagja, számos polgármester, vezető beosztású kormányzati tisztviselők, nagykövetek, az üzleti élet vezetői, a magyar sajtó és a vezető divatkiadványok képviselői és további 250 vendég. Keresve sem találhatnánk megfelelőbb szót, ami hűen leírja az eseményt, mint ‘varázslatos’. A Divatbemutató során felvonultak az indiai viseletek finoman szabott darabjai, úgymint a selyem szárik, hímzett lehengák és a fodrokkal díszített sellőruhák. A kollekciók a tradicionális indiai viselet legszebb darabjait vonultatták fel, melyeken érződtek a kortárs, modern hatás nyomai is.

Az esemény nem titkolt szándéka volt, hogy az indiai kultúra egyedi jellegzetességeinek tárházát egy globális környezetben mutassa be azáltal, hogy egyedülálló bepillantást enged Charu Parashar és Payal Keyal, a mennyasszonyi viseletek vezető tervezőinek kollekciójába.

Ezen a divatbemutatón vonult fel Charu Parashar ’Királyi Szári’ és ’Különféle Hangulatok’, Salma Sultan ’A Banarasi Hágók Szövői’ valamint Payal Keyal ’KortársSzárik’ és ’Kortárs Esküvői Koktél’ elnevezésű bemutatkozó kollekciója.

A magyar társadalom és a magyarországi diplomata közösség krémje nem győzte dicsérni a viseletek gazdag kavalkádját, amint egy pohár ízletes magyar bort és indiai sört kortyolgatva elmerült a magával ragadó bemutatóban. A rendezvényen feltálalásra került az indiai finomságok bőséges választéka is. Az étlapon megtalálható volt a különböző államokból származó egyszerű és autentikus indiai curry ételek, a fűszerekben pácolt csirke szárnyak és az illatos Biryani is, míg kísérőként indiai kenyereket, frissítőket és hagyományos édességet, az ún. VermicelliKheer-t, (a rizspudinghoz hasonló, spagetti-féle tésztával együtt készült édesség) szolgálták fel.

Az esemény során bepillantást nyerhettünk az indiai kultúrába is, amikor egy élő demonstráció keretén belül lépésről lépésre bemutatásra került, miként is tekerik az indiai hölgyek maguk köré különböző stílusban a szárit. A közönség kíváncsi tekintete, mely izgatottan fürkészte a gyönyörűen szőtt selyemszárikat az indiai kézzel dolgozó szövők munkáját és tehetségét dicsérte. Subhadra Kumari Chauhan ‘khoob ladi mardani, woh toh jhansi wali rani thi’ címűversénekelőadásasorán az este folyamán megismerhettük RániLakshmi Bái történetét is, aki eltökélten harcolt a szabadságért folytatott csatákban, annak ellenére, hogy hagyományos viselete egy 9 méter hosszú, ún. Langdar szári volt. A nagyszerű hangulat és a kötetlen beszélgetés közepette a vendégeket egy magyar mentalista bűvész szórakoztatta.

Helyszínként a csodálatos budapesti és dunai panorámát nyújtó Bálna vas- és üvegszerkezettel körbevont történelmi téglaépülete szolgált, mely vibráló stílusával hozzájárult az esemény sikeréhez. A hangulatot lélekemelő indiai zene tette teljessé. 

 

 

 

 

 

forrás: Sajtóközlemény