Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.08.13

Csíksomlyói Passió című produkció a csíksomlyói Nyeregben

Képtalálat a következőre: „Csíksomlyói Passió című produkciója a csíksomlyói Nyeregben”

 

A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes augusztus 18-án este 20 órától ingyenes előadás keretében mutatja be a Csíksomlyói Passió című produkcióját a csíksomlyói Nyeregben.

A nagyszabású előadásban a Nemzeti társulata, a Táncegyüttes táncosai és zenészei mellett erdélyi vendégművészek: néptáncosok, énekesek, kórus és Molnár Levente operaénekes lépnek fel.

A produkció rendezője, a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, koreográfusa, a Kossuth-díjas Zsuráfszky Zoltán és az előadás színészei többek között Berecz András, Rátóti Zoltán, Tóth Auguszta, Schell Ádám, Farkas Dénes, Berettyán Nándor.

A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, miközben új színpadi nyelvet teremt. A művészeti ágakat egyesitő totális színházban a költői és prózai szövegekkel egyenrangú szerepet kap a tánc és a zene. A Vidnyánszky Attila által rendezett és Zsuráfszky Zoltán által koreografált előadás az összmagyarság újra megszentelt kultuszhelyén, a csíksomlyói Nyeregben lesz látható több száz erdélyi énekes és táncos közreműködésével. 

A produkció facebook oldala az alábbi: https://www.facebook.com/events/173401529975689/

 

 

 

 

Forrás: https://nemzetiszinhaz.hu/passioanyeregben

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.