Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Európai Hidak 2017 - Spanyolország

2017.09.03

 

Képtalálat a következőre: „europai hidak Spanyolország”

 

 

Párbeszédről, kapcsolódásról, nyitottságról, kíváncsiságról és egymás megismeréséről szól a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) közös fesztiválja, az Európai Hidak, melynek köszönhetően 2017 őszén – a spanyol–magyar diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 40. évfordulóján – Spanyolország és a spanyol kultúra kerül a középpontba. Szeptember 17–30. között világsztárok koncertjein, színházi és táncelőadásokon, rendhagyó irodalmi- és filmprogramokon, beszélgetéseken és kiállításokon keresztül fedezheti fel a közönség a spanyol kultúra kivételes gazdagságát és lenyűgöző sokszínűségét.

 

2017. szeptember 17–30.

Európai Hidak 2017 – Spanyol napok

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata

Müpa / Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, Fesztivál Színház, Üvegterem

 

Ebben az évben Spanyolország áll az Európai Hidak programjainak középpontjában. A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös rendezvénysorozata immár ötödik alkalommal mutatja be valamely kulturálisan sokszínű ország művészetét.

Az elmúlt évben Franciaország került fókuszba, ebben az évben pedig, éppen a spanyol-magyar diplomáciai kapcsolatok újrafelvételének 40. évfordulóján a spanyol kultúráról kapunk áttekintést. A hagyományoknak megfelelően komolyzene, jazz, táncszínházi produkció, kiállítás, filmvetítés és irodalmi est is lesz a programban. Különleges spanyol barokk műsorral érkezik a cseh mezzoszoprán énekesnő, Magdalena Kožená. A fesztivál vendége lesz a világzenei ikon, Mercedes Peón. Elmerülhetünk Federico Garcia Lorca verssoraiban, vagy Pedro Almodóvar szenvedélyes világában, és láthatjuk a bús donnákat is merengeni a barna balkonon, hiszen parádés szereposztásban jön a Bernarda Alba-musical is. Flamenco lesz minden mennyiségben, és a spanyol klasszikus szerzők sem maradnak el.

 

https://www.mupa.hu/programok/europai-hidak-2017

https://www.facebook.com/events/1887828521469346/

 

 

 

 

 

 

forras: https://www.mupa.hu