Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fokozott taxis ellenőrzés: már hét rendszámot vontak be

2017.07.27

 

Cimkék: Fokozott taxis ellenőrzés, Rendszámok vonása, Járművek, Fővárosi akció, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési hatóság, Szabálysértő taxisok

Képtalálat a következőre: „foto -   Szabálysértő taxisok”

 

 

 

Félezer járművet ellenőriztek a fővárosi akció első hónapja alatt a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban működő közlekedési hatóság munkatársai. A szakemberek több mint tíz esetben szabták ki a maximális, 600 ezer forintos bírságtételt szabálysértő taxisokra, jellemzően az érvényes engedélyek hiánya miatt.

 

A taxis tevékenység júniusban megkezdett, fokozott ellenőrzése a teljes idegenforgalmi főszezonban, augusztus végéig folytatódik. A nyári akció fő célja, hogy kiszűrjék a szabályszegő taxisokat, akik nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Budapestre érkező turisták megkárosítása révén az ország hírnevének is ártanak.

 

A szakemberek jogsértés esetén helyszíni bírságot szabhatnak ki, a taxis engedély visszavonását kezdeményezhetik, vagy akár a jármű hatósági jelzését is bevonhatják. Az ellenőrök eddig hét gépkocsi rendszámát vették le a megfelelő taxis engedélyek hiánya miatt.

 

A fővárosban egyszerre több egység dolgozik, elsősorban a nemzetközi pályaudvarok környékén, a belváros forgalmasabb pontjain. Az ellenőrzések a Budapest Liszt Ferenc repülőtéren minden nap folynak a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság támogatásával. A szabálysértőket a drosztokon tartott ellenőrzések mellett próbavásárlásokkal is igyekeznek kiszűrni a társhatóságokkal együttműködve. A taxishiénákkal szembeni fellépés hatékonyságát igazolja, hogy a vizes világbajnokság kapcsán egyetlen taxival kapcsolatos bejelentés sem érkezett be a hatósághoz.

 

 

 

 

 

forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Kommunikációs Főosztály

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.