Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Komoly rendezvény lesz a V4 Future Sports Festival

2018.01.10

Képtalálat a következőre: „sport future fest”

 

 

Négy verseny, sportok, rengeteg program, ingyenes részvétel - sok részletet megtudtunk a rendezvényről egy ma tartott sajtótájékoztatón.

 

Rohamosan növekszik világszerte az e-sport iránti érdeklődés, egyre több a verseny, sportcsapatok alapítanak szakosztályokat, arénák épülnek. Az első nagy itthoni, kimondottan az e-sportot középpontba állító rendezvényre március végén kerül sor. A V4 Future Sports Festival viszont nem csak a videojátékokról és nem csak a gamereknek szól, célja az is, hogy a nagy közönséggel megismertesse a sportolás ezen formáját.

 

A mai sajtótájékoztatón a szervezők részletezték, pontosan mire számíthatunk a március 23-25. között tartott eseménytől. Biró Balázs, az Egymillióan a magyar esportért Egyesület elnöke bejelentette, hogy összesen négy videojáték lesz a palettán: PC-n a League of Legends és a Counter-Strike: Global Offensive, konzolokon a FIFA 18, mobilon pedig a Clash Royale legjobb játékosai mérhetik össze tudásukat.

 

Ahogy azt a rendezvény neve finoman sugallja, a résztvevők a V4-es országok, azaz Lengyelország, Csehország, Szlováka és Magyarország lakói közül kerülnek ki. Minden versenyre online kvalifikációk során lehet bejutni, ma este 8 órától lehet nevezni az ESL rendszerében. A League of Legends esetében a döntőben minden országból egy-egy csapat vehet részt, a CS: GO-nál négy csapat kvalifikáció útján kerülhet be, további négy pedig meghívást kapott: ők a Virtus.Pro, a Hellraisers, a mousesports és a FaZe Clan. Clash Royale-ban nyolc játékos mérkőzhet meg (minden országból a két legjobb), FIFA 18-ban pedig mind PlayStation 4-ről, mind Xbox One-ról 8-8 játékos indulhat. Ez utóbbi egyébként a FIFA 18 Global Series egyik állomása lesz, a két legjobb játékos a 2018-as FIFA világbajnokság rájátszásába is bekerül. 

 

Összesen egymillió euró talál majd gazdára: a CS: GO 500 000 eurós, a LoL 300 000 eurós, a további két játék pedig 100 000 - 100 000 eurós összdíjazással indul.

 

A sajtótájékoztatón Deutsch Tamás, a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos is beszédet tartott. Elmondta, egyrészt szeretnék, hogy a sportban jobban elterjedjen a digitális, az edzőket segítő eszközök használata, másrészt úgy gondolja, az e-sport egy erős közösséget kovácsolt, és az erős közösségeket támogatni kell. A videojáték szerinte segít a digitális kompetenciák fejlesztésében és az angol nyelv tanulásában is. Hozzátette még, az e-sport és a sport nem szembefordítható. Magyarország nem szeretne kimaradni, ezért támogatják a kezdeményezést. Mint arról korábban írtunk, a szektorba kétmilliárd forint állami támogatás jut.

 

A V4 Future Sports Festival nem csak a videojátékokról szól, bár a fent említett programok mellett helyet kap egy olyan aréna is, ahol VR-eszközöket, szimulátorokat lehet kipróbálni, és youtuberekkel, cosplayerekkel találkozni. Szeretnék közelebb hozni a jövő "valódi" sportjait és az e-sportokat egymáshoz, így lehet majd teqballozni, drónt reptetni, robotfocizni. A két témakör közelítésében segít Cseh László úszó is, aki alapvetően konzolon játszik, főleg a Rainbow Six: Siege-dzsel, és többször játszottunk már ellene a Rainbow Six: Siege médiabajnokságon, legutóbb épp decemberben. 

 

A versenyeket öt nyelven (magyar, cseh, lengyel, szlovák és angol) közvetítik. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A V4 Future Esports Festivalról további információkat a hivatalos oldalon találhattok, ma este 8 órától.

 

 

 

 

 

forrás: https://www.gamestar.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.