Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Október 8.: Indiai Vegán Gasztrofesztivál

2017.10.05

 

Képtalálat a következőre: „Október 8.: Indiai Vegán Gasztrofesztivál”
 
 

Engedj meg magadnak egy napot, amikor pocakodat finomabbnál finomabb egészséges vegán ételek sorával kényezteted. Kóstold végig Te is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhányat a szemed láttára készítünk el! Gyere el a Lélek Palotája 6. vegán gasztronómiai fesztiváljára és találkozz a vega Class FM-es Garami Gáborral és Kőbán Rita olimpiai bajnokkal!

Az október elejére eső Vegetáriánus Világnaphoz kapcsolódó gasztronómiai rendezvény alkalmával megismerkedhetsz India tradicionális konyhaművészetével, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ájurvéda, India egészségmegőrzési tudománya kiterjedt ismeretet nyújt az egészséges táplálkozásról. Többek között azt javasolja, hogy egy étkezésen belül mind a hat alapíz – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – szerepeljen a tányérunkon. A színes ízvilágnak köszönhetően az indiai ételek rendkívül gazdagok, táplálóak és változatosak.

A rendezvényen vegetáriánus séfek bemutatásával közelről is megismerheted a indiai fűszerek különleges világát, felhasználásuk módját, párosításukat. A fűszerhasználat mellett alapvető keleti konyhatechnikai eljárásokat is elsajátíthatsz. Szakácsaink látványos főzőbemutatóval várják a kiváncsiskodókat, akikhez bátran fordulhatsz személyes kérdéseiddel is. Gyönyörködhetsz a hagyományos, szabadtéri, indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában is, sőt meg is kóstolhatod az ott készült csemegéket.

A fesztivál ideje alatt mintegy 50 különféle vegán ételkülönlegességet ízlelhetsz meg. Felsorakoznak majd a szabdzsik (zöldséges főételek), a különleges rizsételek, a közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), az egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek, és aromás italok.

Mindezek mellett természetesen teret engedünk a vegán konyha egyéb variációinak is. Bemutatjuk például, hogyan készíthetjük el megszokott magyaros ételeinket vegán módon, hogyan alkossunk főzés nélküli nyersfinomságokat, valamint megtanítunk pár gluténmentes sütési alternatívát, hiszen az indiai ételekben előszeretettel alkalmaznak a búza helyett magból, illetve hüvelyesekből nyert liszteket.

Gondoltad volna, hogy a főzés összekapcsolódik az önismerettel? Indiában az asztrológia és a spirituális életvezetés mestereit a család második és harmadik orvosának tekintik, ezért ehhez kapcsolódó érdekes előadásokat hallhatsz a nap folyamán. Az önismeretben a védikus asztrológiai és a numerológiai elemzés is segítségedre lesz, hogy jobban megismerd a lehetőségeidet.

Teaszalonunkban rátalálhatsz a testtípusodnak megfelelő gyógynövényes teára, melyet a helyszínen el is szürcsölhetsz.

Kérdezz – Felelek sátrunkban szakértőink készséggel válaszolnak minden felmerülő filozófiai vagy életvezetési kérdésedre.

Ezen felül:

szórakoztató színpadi programmal,

kirakodóvásárral,

hennafestéssel, és

gyerekfoglalkozással várunk minden kedves családos látogatót!

Hiszünk abban, hogy a vegetáriánus életmódra való tömeges áttérés a Föld és így unokáink jövőjének egyetlen lehetséges alternatívája, hiszen mind az erőszakmentes, mind az egészséges életmód, mind a húsipar által kibocsátott, a globális felmelegedését felelős üvegházhatású gázok tekintetében megoldást nyújt a természeti katasztrófák, és a világban dúló számos konfliktus, többek között a klímamigrációs problémák zömére. Engedd meg, hogy rendezvényünkön bemutassuk és elmondjuk, milyen egyszerű a vegetarianizmusra való áttérés, milyen módon helyettesítheted a hús megszokott ízét és összetevőit, és hadd oszlassuk el az életmódváltással kapcsolatban felmerülő aggodalmaidat.

SZÍNPADI PROGRAMOK

10:00 Zenei bemutató tradicionális hangszerekkel
10:25 Kerekasztal beszélgetés Vadon Jani műsorvezetővel
11:00 Vegánság VS India – Kavita Chhabra, India magyarországi nagykövetének felesége előadásában
11:45 Kőbán Rita kétszeres olimpiai bajnok a vega életmódról
12:40 Zsonglőr előadás – Tűzfészek Társulat
13:00 Pódiumbeszélgetés Garami Gábor műsorvezetővel
13:55 Harcművészeti bemutató – Paathshala Yoga and Aiki dojo – Bors Krisztián és Bors-Kovács Klarisz
14:25 Fuldokló! – Meghökkentő mese az ősi Indiából
14:30 Bharatanatyam – klasszikus indiai tánc előadás
14:50 Béka a kútban – Meghökkentő mese az ősi Indiából
15:00 Jóga bemutató – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola jógamester szakos hallgatói előadásában
15:25 Megkötve a túlpartra? – Meghökkentő mese az ősi Indiából
15:30 Indiai dallamok

ELŐADÁSOK (a főiskola nagytermében)

10:30 Az étkezés kultúrája Indiában – Kundávali Nóra (vaisnava teológus, főzőtanfolyam oktató)
11:30 Vegánság: párhuzam a karmatan és a betegségtan között – Dr. Tamasi József (belgyógyászat és társadalomorvostan szakorvos, komplementer medicina szakértő)
12:30 Az ízek szerepe az egészségmegőrzésben – Károlyi Bánki Viktória (ayurvédikus terapeuta, természetes gyógymód tanácsadó)
13:30 Az étkezés és az asztrológia kapcsolata – Fodor Kata (vaisnava teológus, védikus asztrológus)
14:30 A béke a tányéron kezdődik, vegán életmód egy nem vegán társadalomban – Stőhr Gréta (vegán séf, életmód tanácsadó)
15:30 Vegetarianizmus egy vai
ṣṇava orvos szemével  Dr. Aranyos Edit (Rādhā Priya Devi Dāsī, háziorvos, belgyógyász, ayurvéda tanácsadó)

FŐZÓTANODA

11:00     Sült szabdzsi töltött paratával
Házigazda: Némethné Emese (Manodhara Devi Dāsī) Manodhara konyhájának háziasszonya, vegán séf
12:00     Upma (sós, zöldséges főétel), Paradicsom és koriander csatni
Házigazda: Kavita Chhabra, India magyarországi nagykövetének felesége
13:00     Konyhatechnikai eljárások, a fűszerezés jelentősége és használata 
Házigazda: Kundávali Nóra – főzőtanfolyam oktató, vegán séf
14:00     Azta, nincs itthon semmi! – kreatív főzés otthon talált alapanyagokból
Házigazdák: Fábián Dóra (Dharmista Devi Dāsī) vegén séf és Vadon Jani műsorvezető
15:00     Gluténmentes és vegán finomságok a konyhakertből
Házigazda: Varga Szabolcs kistermelő, Gourmet & Delicious Manufaktúra

Időpont: 2017. október 8. vasárnap, 10:00-16:00
Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.
Jegyárak:
Felnőtt: 1.200 Ft
Nyugdíjas, diák: 800 Ft
Korlátlan étel- és italfogyasztás esetén: 3.500 Ft
8 éves kor alatt a belépés ingyenes!

FB esemény: https://www.facebook.com/events/166244497265090/?fref=ts

 
 
 
 
 
 
 
 
 

forrás: http://krisna.hu