Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.06.10

Óriási hangulatban zajlott az ország legnagyobb váltóversenye!

Képtalálat a következőre: „Óriási hangulatban zajlott az ország legnagyobb váltóversenye!”
 


Thuróczy Szabolcs, Kiss Gergely, Rátonyi Kriszta 
és a Iian Lindsay brit nagykövet is a rászoruló gyerekekért áll rajthoz

Június 10-én új helyszínen, a Hungexpo területén zajlott az ország legnagyobb váltófutó versenye. Negyedévszázada ez az a sportesemény, amelyen céges-csapatok, baráti társaságok, vagy éppen családok állnak a rajthoz. Az ország közel 630 településéről érkeztek a futók.

Kellemes, hűvös időben indult el a 9-kor az első mezőny Béres Alexandra fitnesz világbajnoknő jelzésére. A reggeli futamot bajnokhoz méltóan Galamb Csaba, (tavaszi Vivicitta fémaraton győztes) 1:13-as idővel nyerte. 
A hölgyeknél a többszörös címvédő Staicu Simona, - aki nemrég vonult vissza az aktív versenyzéstől - nagy fölénnyel, 1:27-es idővel szakította át a célszalagot. 

Galamb Csaba így nyilatkozott a célban: „Edzésnek szántam a versenyt, és próbáltam megcélozni a 24 perces köröket. Az utolsó körben már utolértem a mezőnyt, így ez a köröm kicsit lassabb lett. Nagyon jól éreztem magam, érdekes volt ezen a helyszínen futni.”

Staicu Simona: „Nagyon megható és egyedülálló pillanat volt nekem, amikor a 2. kör után beértem a mezőnyt és az utolsó 7 km-en a tömeggel együtt futhattam. Egy lelkes fiatal még tanácsot is kért tőlem, igyekeztem neki segíteni. „

A nemzetközi mintákhoz hasonlóan a BSI minden nagy versenyén támogatja alapítványok munkáját. Ennek az együttműködésnek egy kiváló példája, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet jótékony futói egyedülálló flashmobbal készültek. A látványos akció a Felhőtlen gyermekkor kampány része, mellyel hátrányos helyzetű és bántalmazott gyermekek táboroztatásához gyűjtenek adományokat.

Thuróczy Szabolcs színész, Kiss Gergely olimpiai bajnok vízilabdázó, Rátonyi Kriszta, műsorvezető az élőképet megelőzően maguk is rajthoz álltak a Segélyszervezet által támogatott gyermekekkel a Minimaraton-váltóban, Iian Lindsay brit nagykövet pedig több diplomata társával együtt a félmaratoni váltóban futott.

A Budapest Sportiroda (BSI) a váltók közt idén is megrendezte a közkedvelt szakmai bajnokságokat: a Jogi Fórum az Egészségőr és a Diplomata Kupa most is az érdeklődés középpontjában állt. 

A sajtó képviselőire is gondoltak a szervezők: „Lépjetek ki a kamerák és monitorok mögül és legyetek most Ti a főszereplők!” – felhívás alatt az újságíróknak idén is megrendezték a 2000 óta zajló Médiabajnokságot, melyen 16 médiaváltó indult.

A 9 fordulós, cégeknek meghirdetett Fut a cég eseménysorozat egyik legnépszerűbb céges versenye a nyári maratonváltó. 290 vállalat, intézmény regisztrált futókat – 2700 versenyző képviselte munkahelyét a mai váltóversenyen.

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.