Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.04.23

Sikerrel zárult a III. Digitális Témahét

 

Képtalálat a következőre: „Sikerrel zárult a III. Digitális Témahét”

 

920 iskola, 3000 digitális pedagógiai projekt, 7 ezer pedagógus, 120 ezer diák

 

A korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagy érdeklődés mellett zajlott 2018. április 9-13. között a Digitális Témahét. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által a tanév rendjében is meghirdetett - a 2015/2016. tanév óta minden tanévben megrendezett – Digitális Témahét keretében a jelentkező köznevelési intézmények mini projektek formájában, digitális pedagógiai eszközök segítségével dolgoztak fel egy-egy szabadon választott témát a tanóráikon, legalább egy napon, de akár egy héten keresztül. Idén közel 7 ezer pedagógus és 120 ezer tanuló vett részt a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ (DPMK) szervezésében és az Informatikai Vállalkozók Szövetségének (IVSZ) közreműködésével lezajlott Digitális Témahét projektjeiben.

 

A Digitális Témahét az idei tanévben kiemelt figyelmet fordított a médiatudatosságra, a digitális gyermekvédelemre és a közgyűjtemények digitális tartalmainak nevelésben, oktatásban történő megjelenítésére. A 920 regisztrált iskola a 2017/2018. tanévben közel 3000 projektet valósított meg.

Az eddig feldolgozott adatok alapján az intézmények érdeklődése, vállalkozókedve is növekedett.

A 2018-as Digitális Témahéten: az egy iskolára eső projektek száma növekedett (3,22), minden eddiginél több, az iskolák felkészülését támogató webináriumra került sor, az eddigi legnagyobb számú határon túli intézmény (25) csatlakozásával minden szomszédos ország képviseltette magát a programban, idén először a közgyűjtemények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, a program témái közt megjelent Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS) és annak kiemelt területei, minden eddiginél nagyobb arányban (35%-kal) nőtt a programban résztvevő iskolák pedagógusainak egymást támogató szakmai közössége a Facebookon, Témahét projektíró és projektmegvalósító pályázatán számos különdíj is kiosztásra kerül a pedagógusok és intézmények számára, nagy sikerrel zajlott le a Digitális Témahét multi-flashmob is, amelyen 77 iskola sok ezer diákja vett részt.

A Digitális Témahét 2018 az EFOP-3.2.15–VEKOP-17-2017-00001 A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérési-értékelési és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében, a Széchenyi 2020 Program támogatásával, valamint az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatásával valósult meg.

További részletek a digitalistemahet.hu oldalon.

 

 

 

 

 

Forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.