Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2018.02.07

ÚJRA GASZTROCSÚCS BUDAPESTEN!

Képtalálat a következőre: „sirha”

 

 

2014 és 2016 után idén februárban ismét a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont ad otthont a világ egyik legnagyobb Nemzetközi Élelmiszeripari és HoReCa szakkiállításának. A Sirha Budapesten az élelmiszeripar, sütő- és cukrászipar, szálloda- és vendéglátóipar, a gasztronómia, valamint a csomagolóipar legújabb trendjei és technológiáinak bemutatása mellett számos szakmai versenyt és fórumot rendeznek.

A Sirha Nemzetközi Hálózat tagjaként megrendezett kiállítás a hálózat legnagyobb eseménye (a lyoni alapító rendezvény után), mivel 17 ország több mint 300 kiállítója mutatja be termékeit és szolgáltatásait a szakmai közönségnek. A szervezők idén – a két évvel ezelőttihez hasonlóan – több mint 20 ezer látogatót várnak, akiknek legutóbb 24%-a étterem és vendéglátóiparból, 16%-a élelmiszeriparból, 15%-a sütő-, illetve cukrásziparból, 14%-a kereskedelemből, 10%-a szállodaiparból és 8% szolgáltatóiparból érkezett. De még ennél is fontosabb, hogy a látogatók 38%-a tulajdonos vagy cégvezető volt, 23%-a értékesítő és beszerző, 12%-a, pedig séf, cukrász és pék.

A rendezvény idén tovább növekedett, a Magyar Pékszövetséggel és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével történt együttműködés eredményeként már két pavilonban (A és G) várja a szakembereket. Az új pavilon megnyitása miatt a belépési rendszer is változik a kiállításon, 2018-ban az F pavilonon keresztül lehet bejutni az eseményre, melyet a III. kaputól lehet megközelíteni.

A 2018-as Sirha Budapest számos hagyományos és új programelemet tartalmaz. Itt rendezik meg a többi között a Bocuse d’Or magyar döntőjét. A legrangosabb nemzetközi gasztronómiai verseny hazai fordulóján az ország legjobb szakácsai mérkőznek meg, hogy részt vehessenek a 2018-as európai döntőn, majd a 2019-es lyoni Bocuse d’Or Világdöntőn.

Ugyancsak a budapesti esemény lesz a házigazdája a Sirha Budapest Desszert Versenynek, amelyen Kolonics Zoltán, a legelismertebb magyar kreatív cukrász szervezésében újra megmérkőznek egymással az ország legjobb cukrászai. A Hungexpo Zrt. és a Trade magazin idén harmadik alkalommal rendezi meg a Sirha Budapest Innovációs Termékversenyt, melyben a kiállítás témájához illeszkedő innovatív megoldásokat értékeli a szakmai zsűri. A nevezési kategóriák az alábbiak:

 

Élelmiszer és ital

Sütőipari-, és cukrászati termékek

Technológiák (konyhagépek, sütőipari berendezések, élelmiszeripari technológiák, higiéniai technológiák, szoftverek)

Szállodaipari termékek, bútorok, textilek, dekoráció, asztali teríték

Csomagolóipar és logisztika

Mindezek mellett lesz szálloda- és vendéglátóipari konferencia a szakmai szövetségek bevonásával, és újra jelentkezik a Future Store is.

 

A rendezők nagy hangsúlyt helyeznek a kiállítás folyamatos megújítására, ezért számos új elemmel bővül a kínálat. A mostani eseményen a Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetségének együttműködésével először rendezik meg az International Catering Cup elnevezésű verseny hazai döntőjét, amelyen a résztvevő csapatok számos képességükről adnak számot a szervezéstől kezdve a logisztikán át az ételek előkészítéséig és tálalásáig. Ugyancsak újdonság a Gasztrodesign2018 és a hozzá kapcsolódó kerekasztal beszélgetés, ahol szakemberek és érdeklődők vitatják meg a világ vezető szállodás és éttermes design trendjeit. A februári Sirha Budapest újdonsága lesz az Országos Közétkeztetési Szakácsverseny, ahol az indulók hazai alapanyagokat tartalmazó, előre meghatározott élelmiszerkosárból készítenek tradicionális ízeket képviselő ételeket, a modern gasztronómia jegyében.

 

"Ízleld meg a világot, formáld át az ízlésed!" címmel Magyarországon először kerül megrendezésre az Omnivore Budapest elnevezésű esemény, mely Franciaországból indult azzal a céllal, hogy kortárs konyha laboratóriumaként fórumot biztosítson a „Young Cuisine”-nek. Az Omnivore Budapest a METRO standján várja a szakembereket egy egész napos mesterkurzus sorozattal, mely során az ország leginnovatívabb séfjei tartanak 45 perces előadásokat, bemutatva a szakembereknek saját gasztronómiai látásmódjukat, és azokat a technikai megoldásokat, melyeket később a nézők is alkalmazhatnak munkájuk során.

Az Omnivore programját a http://sirha-budapest.com/omnivore-budapest oldalon találja.

 

A Sirha Budapesten egész napos üzleti találkozó sorozat várja a szakembereket, akik számára előzetes lehetőség nyílik időpontok egyeztetésére egy erre kifejlesztett szoftver segítségével. A programra csaknem 100 cég jelezte részvételi szándékát, köztük szállodaláncok, multinacionális kereskedelmi vállalatok, bútorkészítők, csomagolástechnikai üzemek, élelmiszergyártók, biotermékek előállítói, konyhai fejszerelések gyártói. A program szervezői az Enterprise Europe Network és a PRIMOM Alapítvány.

Abban, hogy a Sirha ismét Budapestre költözik, nagy szerepe van a legnagyobb hazai és az egyik legjelentősebb regionális kiállítás szervező és lebonyolító cég, a Hungexpo Zrt. több évtizedes munkájának. Immár évek óta nagy segítséget jelen a Sirha-hoz hasonló nemzetközi brandek hazai implementálásához a Hungexpo francia anyavállalata, a GL events food service szektorban szerzett sokéves versenyszervezői tapasztalata.

A GL events az egyik legnagyobb nemzetközi kiállítás- és rendezvényszervező, amely világszerte szervez vásárokat, konferenciákat, több ezres fogadásokat és más eseményeket. A csoport 5 kontinensen 19 országban csaknem 4000 alkalmazottat foglalkoztat. A GL events Exhibitions évente több mint 300 bemutatót, kiállítást és versenyt szervez szerte a világon.

 

 

 

 

 

 

forrás: Sajtóközlemény

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.